Buitenruimten mogen geen restruimten zijn! Dit blijft een belangrijke must binnen Enplus Architecten.

Aan de straatzijde van deze nieuwbouw te Berlare krijgt het voorerf zijn omsloten karakter dankzij de zijdelingse plaatsing van de carport en fietsenberging. Deze lange luifel en de langzame stapstenen begeleiden ons via de zijtuin naar de tweede luifel aan de inkomhal. Hier komen we centraal binnen tussen de actieve leefruimte (vooraan) en de ontspanningsleefruimte (achteraan). 

Tussen beide leefruimtes zit onze introverte patio: scheiding én verbinding tegelijkertijd! Zo ontvangen alle ruimtes zowel het zijdelingse zuiderlicht als de storende blinde muur van de gebuur. Zo hebben wij: van een nadeel net een uniek voordeel gemaakt! In het eerste volume plaatsen we de keuken op een dominanter podium, van waaruit je trouwens ook het voorerf in de gaten kan houden. 

De kinderkamers daarboven tonen extra ruim door het gevelbrede bandraam (tot in de dakrand = extra mooi lichtinval) boven de kamerbrede bureautabletten. Het douchen gebeurt onder de lucht/lichtstraat (onze vijfde gevel). Warme texturen zijn gecreeerd door de brute verlijmde bruine gevelsteen en het doorlopende parket.