Net zoals andere woningen van Enplus Architecten wordt deze nieuwbouw in Gent ontworpen rond de verschillende plekgevoelens van de buitenruimtes. Luifels en inspringingen geven alle tuingedeeltes een eigen gevoel, en meteen wordt het gebouwde volume veel speelser. Dankzij dit spel konden we alle texturen net heel glad houden.

De strakke gevelpleister kreeg dan toch weer een natuurlijker olijfgroen als schilkleur en combineert zacht met de houtlamelwanden in de overluifelde gedeeltes. Het platte dak is als tactiel groendak uitgevoerd. 

Binnenin is de woning dan weer helemaal wit, echt helemaal : zelfs alle vloeroppervlaktes werden in witte gietvloeren uitgevoerd! Elke ruimte heeft zijn eigen lichtinval en eigen zichtlijnen, waardoor bewegen doorheen het huis telkens weer andere perspectieven oplevert. De bijkomende uitdaging om zes slaapkamers in het compacte volume te krijgen, hebben we ruimtelijk opgelost door net centraal een glazen vloer onder een glazen dak te plaatsen. Sober en onophoudelijk boeiend!