Woning 2005/VO

Deze klanten kochten een prachtig stuk grond in Sint-Denijs-Westrem omwille van de grote bomen die verspreid staan over het terrein. Het was dan ook evident dat de bomen het ontwerp zouden sturen: links en rechts werd een patio voorzien waar zich een boom bevindt. De verdieping kreeg voor- en achteraan een verdiepingsbreed raam, waardoor je letterlijk tussen de kruinen kan vertoeven.

Aan de rechterzijde verbindt de eerste patio, als buitenruimte, de twee bureauruimtes. De eerste bureauruimte bevindt zich aan zijde eetplaats, en maakt deel uit van de actieve leefruimte. De tweede bureauruimte is akoestisch afgesloten, maar visueel sterk verbonden met de rest van de woning, dankzij de patio. Zelfs het plafond van deze ruimte werd in glas voorzien en verbindt het gelijkvloers met de speelkamer boven!

Aan de linkerzijde vormt de tweede patio de inkomzone. Hier voorzien we een zwevende, betonnen luifel die voordeur met fietsen- en tuinberging verbindt. Door de luifel van twee keivormige openingen te voorzien, is er een mooi lichtspel waar te nemen aan de inkomzone.

Ook in het terras wordt een uitsparing voorzien om de bestaande bomen te accentueren en te integreren in het hele ontwerp. Het pad naar de voordeur werd in dezelfde kleikinker als de gevelsteen aangelegd. Warme, tactiele materialen staan centraal op dit bosrijk perceel.