Deze vrijstaande nieuwbouwwoning in Lochristi heeft zeer grote en open leefruimtes, waar elk toch zijn eigen plek kan vinden. Elke ruimte is gekoppeld aan  zijn eigen buitenzone om het buiten naar binnen te brengen.

De strakheid van de witte gevels sluit de verkavelingsomgeving een beetje buiten, maar krijgt toch openheid door in de uitholling een waterpartij te voorzien die voormiddagzon naar binnen weerspiegelt en meteen een privacy-buffer vormt naast de inkom. Een maximaal groot verdiepingsraam verlicht de vide boven de woonruimtes en geeft uitzicht aan de speel-duplex. Achter de verlengde gevel zit het zwembad geprivatiseerd. Het grote zuidraam van living naar zwembad kreeg een zonwerende luifel. Het bureaugedeelte kan betrokken worden met de eetruimte door te spelen met schuifwanden. 

Bij Enplus Architecten bieden wij een goede samenwerking met binnenafwerkingen en tuinaanleg levert een harmonieus geheel op.

Bij deze woning scoren we op een scherp E-peil door de goede isolatiegraad, winddichtheid, ventilatie D en lage temperatuurverwarming.