Bureau Enplus Architecten

GentBouwjaar 2011

Gelegen tussen twee leiearmen bij Gent-Zuid vraagt dit bouwperceel om een open architectuur. De strak gebetonneerde zwemvijver achteraan vormt gelijktijdig een link en een barrière met de Achtervisserij. Op deze oud-industriële locatie werd één loods in al zijn bruutheid behouden. Hierin werd een allesomvattend strak (kook)meubel geplaatst en een groot pivoterend raam naar het omsloten terras. Het bouwen van een tuinwand kan de binnenruimte visueel vergroten!

De nieuwbouw rijwoning aan de Visserij vooraan bevat ons open architectenbureau, waarbij onze witte polyethyleen meubelen ook de gevel gaan vormen zijn. De private woongedeeltes werden verticaal opeengestapeld, elk met hun plek-gevoelens. Krachtspel tussen introvert-extravert, wit-zwart, tactiel-glad. Dit is ons technisch laboratorium, onze droomwoning, ons zalig vakantieverblijf.