Woning 1412/PIN

Sint-AmandsbergBouwjaar 2015

Deze volledig witte woning is het spiegelbeeld van de zwarte woning die we zes jaar eerder ernaast bouwden. De grootsheid van deze zeer compacte woning halen we uit de openheid met beide patio's. Vooraan opent de eetruimte zich naar de zuidelijke patio (die we uitspaarden uit het bouwvolume zelf). 

We plaatsen de kok centraal in de woning met overzicht op wie binnenkomt, naar boven gaat, buiten speelt of komt aperitieven. 

Het grote terras achteraan zit gezellig omsloten door de scheidingsmuur, het tuinpaviljoen (met overdekt terras) en de zitruimte. Het breed raam achteraan vormt een houten zitbank als verbindende tussenruimte. 

De kinderkamers zitten in de nok van het dakvolume waardoor we extra leefruimte voor hen kregen aan voorzijde.

Dit project werd samen met de bouwheer perfect binnen budget en timing gehouden dankzij keuze voor compactheid, energiezuinigheid zonder technische investeringen, gevelpleister, polierbeton.