Woning 615/WB

Sint-AmandsbergBouwjaar 2006

Deze nieuwbouwwoning krijgt haar groots ruimtelijk gevoel door het open ontwerp met de groene tuinomgeving. Een open tuinpaviljoen dat in dezelfde strakke gevelsteen opgetrokken is, staat in dialoog met de “actieve leefruimte” in de woning. Beide gebouwen worden bovendien verbonden door een langwerpige gebetonneerde waterpartij en het omsloten terras in polierbeton (binnen-buiten-binnen).

De “ontspanningsleefruimte” zit in duplex boven die kook- en eetruimte. De centrale vide verdeelt alle licht in huis, ook de voormiddagzon die diagonaal doorheen de ruim beglaasde badkamer op de 1°V valt.

In contrast met het vele licht geeft de gladde cementeringstechniek een zwart monolitisch karakter aan de badkamer (douche, bad, lavabo, wanden zijn in zelfde materiaal uitgespateld, echt knap!).

De kinderkamers zijn gelinkt met hun voortuinkamer en voormiddagoriëntatie.

Materiaalkeuze geeft een beeldhouwwerkgevoel: het fijn gedetailleerde leien dak gaat over in donkere gevelsteen, de zwarte ramen accentueren de “gaten in de massa”.