Woning 804/VH

AalterBouwjaar 2008

De monolitische gevels van deze nieuwbouwwoning bepalen heel nadrukkelijk het uitzicht, vanop straat hier en daar geperforeerd met een enkele raamopening, maar achteraan een en al glas waardoor de grazende koeien deel worden van de leefruimte. 

Met de grenzen van deze woning wordt trouwens meermaals gespeeld: de voortuinmuur die het zuiderterras aan straatzijde letterlijk omarmt, zet deze beweging door tot diep in de woning. Deze uniek ontworpen “betonstrippen”-wand oogt net door zijn brutaliteit heel warm en draagt de open betontreden. Bovendien krijgt het terras ook op de eerste verdieping een zwevende contour: deze buitenvide vormt tegelijk een buffer tussen de slaapkamers en de straat. 

Licht kan maximaal binnen, zichten worden gefilterd, gefocust op de omliggende weilanden. Of hoe je met de meest standaard verkavelingsvoorschriften allesbehalve banaal kan wonen!