Woning 811/VCC

Sint-Denijs-WestremBouwjaar 2016

Deze woning staat in het midden van een vrij groot bouwperceel in het midden van een bouwblok van St-Denijs-Westrem. 

Het volume mocht strak maar toch tactiel zijn, langwerpig van vorm met een leuke stapeling in volumewerking.

Dit werd bereikt door in split-level te gaan werken: de garage ondergronds, de kinderkamers ernaast zitten half-ondergronds zodat zij hun raamdorpels op grasveldniveau zitten hebben. De leefruimte met open keuken oriënteert zich naar het achterterras dat omsloten wordt door de muurrestanten van de oude afgebroken woning. Het bureau zit op half niveau en is gelinkt met de vide naar de kinderzone beneden. De ouderslaapbadkamer krijgt op het 1°V volledige privacy.

De gevels werden uitgewerkt met zilvergrijze gevelsteen in combinatie met witte prefabbetonnen raamkaders.