Woning 925/NEL

LochristiBouwjaar 2009

Deze vrijstaande woning heeft zeer grote en open leefruimtes, waar elk toch zijn plek kan vinden. Elke ruimte krijgt zijn eigen buitenzone aangekoppeld. 

De strakheid van de witte gevels sluit de verkavelingsomgeving een beetje buiten, maar krijgt toch openheid door in de uitholling een waterpartij te voorzien die voormiddagzon naar binnen weerspiegelt en meteen een privacy-buffer vormt naast de inkom. Een maximaal groot verdiepingsraam verlicht de vide boven de woonruimtes en geeft uitzicht aan de speel-duplex. Achter de verlengde gevel zit het zwembad geprivatiseerd. Het groot zuidraam van living naar zwembad kreeg een zonnewerende luifel. Het bureaugedeelte kan betrokken worden met de eetruimte door te spelen met schuifwanden. 

Een goede samenwerking met binnenafwerkingen en tuinaanleg levert een harmonieus geheel op.

Scherp E-peil door goede isolatiegraad, winddichtheid, ventilatie D en lagetemperatuurverwarming.