Wij zijn "World Architects"

Enplus Architecten werd opgenomen op de World-Architects-website! 

Een selectie van onze projecten, zowel woningbouw als investeringsprojecten/projectbouw, zijn voorzien van tekst en uitleg:

http://www.world-architects.com/en/enplus/

Samen trots op uw project!

"Samen trots op uw project!", dat is samengevat de ingesteldheid van Enplus Architecten t.o.v. projectontwikkeling. 

Het is tevens de slogan die prijkt op onze advertentie in de Bouwgids van Netto (De Tijd). 

Als architectenbureau willen we graag inzetten op private investeerders die zoekend zijn naar het creëren van meerwaarde. 

Kiezen voor Enplus Architecten is kiezen voor:

  • Sprekende architectuur! Gevels ontwikkelen zich vanuit de binnenruimtes, de beleving van de gebruiker of bewoner.
  • Duurzaamheid! Verantwoorde keuzes maken inzake EPB, groene energie, materiaalkeuze, flexibiliteit, ...
  • Efficiëntie en kwaliteit! Een doorgedreven opvolging van ons team, ook op de werf.

Innovatie in de architectuur

Opbrengsteigendom Vesalius staat opnieuw in the picture! 
Ditmaal werd het nieuwbouwproject toegevoegd aan de nieuwe website van Wienerberger dat draait rond innovatie in de architectuur. 

Bekijk het artikel hier

"Een duurzaam opbrengsteigendom optrekken met verkoop- en verhuurbare units, vooral gericht op studenten: met die opdracht ging Enplus Architecten aan de slag. Door de minimale oppervlaktes die Stedenbouw Gent daarbij oplegt, waren een slim ruimtegebruik en optimale aansluiting op de buurpanden een must. Meer dan een beperking, betekende dit een uitdaging om te spelen met uitkragingen en uithollingen. Naast expressieve volumes hielp ook een minimale geveldikte om plaats te winnen.

Waarom Terca Pagus Grijs-Zwart?
Voor een maximaal aantal m2, een minimaal onderhoud en een goede isolatie liet het bureau gevelstrippen van zijn voorkeursteen – Pagus Grijs-Zwart – verzagen en verlijmen op de isolatieondergrond. Door hem in verschillende diktes te zagen, krijgt de grijszwarte gevelsteen extra textuur. De isolatieschil loopt gewoon door van gevel naar dakrand. Verticale gevelstenen accentueren het volumespel. Een creatieve keuze met een meerkost, die de eenvoudige uitvoering, de oppervlakte- én tijdswinst ruimschoots compenseren."

Nieuwe fotoreeks Vesalius toegevoegd

In opdracht van Sto, producent van verschillende gevelisolatiesystemen, werd van project Vesalius een nieuwe fotoreeks gemaakt. 

Hiermee zal vooral in Duitsland een marketingcampagne opgestart worden. Dit complex met appartementen, studio's en koten is een mooi voorbeeld van wat er met gevelstrippen kan bereikt worden! 


Op de isolatie werden gevelstrippen van verschillende diktes (2-3cm) verkleefd. Dit gaf 2 grote voordelen: er werd kostbare ruimte bespaard door niet klassiek te bouwen (spouw+traditionele gevelsteen) én bovendien konden ook zwevende delen aan de onderzijde mooi worden afgewerkt. Het geheel geeft een massieve indruk! 

Doordat elke gevelsteen 2 gevelstrippen oplevert, kon er bovendien in het budget bespaard worden. 

Ook projectbouw kan unieke architectuur en extra meerwaarde opleveren, zonder in te boeten aan budget!

De nieuwe beelden, gemaakt door Studio Dennis De Smet, brengen mooi de verschillende lagen in beeld en tonen perfect de gestructureerde chaos.

Eigenwijze verbouwing opgeleverd

Wie voorbij rijdt, merkt wellicht niet dat deze voormalige pastorie grondig werd verbouwd. De knappe voorgevels van deze halfopen woning werden behouden. Enkel een zitraam in zwartglas dat zich door de zijgevel boort, geeft een hint van de speelse verbouwing die zich achter de gevels heeft afgespeeld. 

De bestaande woning bestond uit verschillende kleine kamers en de link met de buitenruimte was minimaal. Het concept draaide dan ook rond het openbreken van de leefruimtes in lengte, breedte... en diagonaal! 
Zo werd een nieuwe link gemaakt tussen de keuken op het gelijkvloers en de zitruimte op de 1e verdieping. Doorheen de knappe, originele traphal kunnen de bewoners visueel contact blijven houden. Een buitenschuifraam in padoek zorgt ervoor dat deze tv-ruimte toch akoestisch kan afgesloten worden. 

Later meer info en foto's! 

Nieuwbouw tweewoonst opgeleverd

De bouwvoorschriften op dit perceel legden ons op om 3 bouwlagen te bouwen. Dit is iets waar de bouwheer geen nood aan had, integendeel, dit koppel zestigers wou alle ruimtes op het gelijkvloers en een rolstoelvriendelijke aanpak. Als reactie hierop werd een tweede woning op het perceel ingepland om te verhuren, dat zich tot over de eerste woning beweegt.

Centraal in de eigen woning bevindt zich een patio, een rustpunt tussen drie ruimtes. Deze plek is gericht naar de zijtuin. Op de verdieping werd een wand in claustrametselwerk opgetrokken om een geborgen gevoel te geven aan deze buitenruimte en de ruimtes op de eerste verdieping. Door op een speelse manier stenen weg te halen, valt er een gefilterd licht in de patio.

De wanden in claustra en de sokkel rondom het gebouw zijn opgebouwd in een betonstrip van 1m lengte, ontworpen door Nicolas Blondeel en kunnen zowel als facadesteen (9cm) en als constructief element (15cm) gebruikt worden. 

De orde van architecten enthousiast over En+ tijdens MHMA2015

Dank aan allen die onze projecten tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015 hebben bezocht! Deze editie was opnieuw een groot succes voor ons architectenbureau. 

Ook de Orde Van Architecten kwam ons met een delegatie bezoeken in de nieuwbouwwoning in Sint-Amandsberg. We willen hun bedanken voor hun enthousiasme tijdens de rondleiding!

Het verslag (en een foto van ons project) is terug te vinden op de website van de Orde:

Architect.be 

Ook het NAV, het Architectenverbond, deed verslag vanuit deze En+ woning over het thema "creatief ruimtegebruik": 

http://nav.be/pages/nieuws-detail.php?id=3352&i2=0

Mijn huis, mijn architect 2015 Geraardsbergen

Verbouwing met patio's te bezoeken tijdens MHMA 2015!

De achterkant van deze rijwoning was volledig volgebouwd. De bouwheer vroeg enerzijds naar een maximaal aantal bruikbare m², maar tevens naar buitenruimte. De hoge scheidingsmuren bleken niet langer een nadeel te zijn, maar zorgden voor een omsloten dakterras. Tegen de achterste scheimuur leiden zwevende betontreden naar dit dakterras: onze eerste patio met een verhoogde vloer. 

Net na de hoofdbouw wordt er maximaal licht binnen getrokken: hier voorzien we de tweede patio met een verhoogde vloer. Enerzijds zorgt dit voor een minder ingesloten gevoel, maar anderzijds krijgen we nu ook plaats voor extra kastruimte onder deze buitenruimte. 

De openheid van deze patio wordt geaccentueerd door schuiframen op de hoek te laten openschuiven. Deze beweging laat de betonnen tegelvloer doorlopen naar binnen, waar het keukentablet ook in beton is uitgevoerd.

Meer info op de website van MHMA!

Mijn huis, mijn architect Oost-Vlaanderen

Bezoek deze moderne halfopen ééngezinswoning tijdens MHMA 2015!

Met deze halfopen woning bewijzen we dat er ook onder een hellend dak een maximale ruimtelijkheid kan behaald worden!

Vanwege de Oost-oriëntatie aan de voorzijde, werd de slaapkamer betrokken bij de Voortuin. We spelen met groen en aluminium rasters om de privacy te bewaren. 

Achteraan openen de ruimtes zich spectaculair in de hoogte: het glas loopt door tot in de dakrand. Zoveel licht!

De keuken bevindt zich centraal in de woning. Dit is een controlepunt in het huis, maar ook de bureau boven de keukenberging kreeg een dominante positie: een uitkijkpost. 

Beide buurwoning zijn tevens En+ creaties!

Open monumentendag

Op zondag 13/09 gaat de 27e editie van het ééndagsevenement 'Open Monumentendag' door. Dit jaar zijn we ook met Enplus Architecten paraat! 

In 2002 werd de zuivelfabriek Van Hollebeke verbouwd tot een ruime, moderne loft, terwijl het pand werd hersteld naar zijn historische waarde. Buiten de woning merk je weinig van de speelse architectuur die zich achter de gevels bevindt. Laat je verrassen en kom zeker eens langs!

De boeiende geschiedenis wordt toegelicht door historicus Philip Woets en de woning wordt aangekleed door schilder Marc Santens en beeldend kunstenaar Monique Van Den Berg. 

Meer info op de website van Open Monumentendag en Uit in Vlaanderen!

Enplus Architecten op Architizer

"Hi EnPlus -

I'm reaching out on behalf of Architizer. We would love for you to update your Architizer firm profile to include House VCC project as well as some of your other recent work -http://architizer.com/firms/enplus-architecten/ (...)"

Na de publicatie van huis 'VCC' op de architectuur nieuwssite Archdaily, bleek de interesse naar deze nieuwbouwwoning in Sint-Denijs-Westrem, Gent, groot! Onder andere Architizer contacteerde ons om een profiel aan te maken op de website. Dit is een handig platform om te zoeken naar materialen, texturen en inspiratiebeelden... we like!

Volg ons op Instagram

Enplus Architecten is nu ook terug te vinden op Instagram! Daar posten we regelmatig beelden die ons inspireren: van constructieve details bij een verbouwing, tot een bundel licht, tot een nieuwsgierige kat die door de glazen lichtstraat kijkt.

Splitlevel woning VCC op Archdaily

Website Archdaily publiceerde één van onze nieuwbouw woningen op hun website! Het betreft project VCC, een splitlevel woning, waarbij gespeeld werd met hoogteverschillen om in de open woning, toch verschillende plekken te creëren. Bekijk het artikel hier!

Reportage Kickoff Days door NAV

Het NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, kwam langs bij ons op het bureau in Gent voor een fotoshoot en reportage. De beelden zullen gebruikt worden tijdens de jaarlijkse Kickoff Days, een evenement voor beginnende architecten. Een mooi resultaat! Hierbij alvast een preview van de affiche. 

Voor meer info: kickoffdaysforarchitects.be

Foto: Klaas Verdru

E-mailing september 2012: Mijn huis, mijn architect 2012

Het laatste weekend van september zetten weer enkele bijzondere woningen over heel Vlaanderen en Brussel speciaal voor U hun deuren open. Ook dit jaar nemen wij deel met twee kersverse projecten van ons architectuurbureau.

Bekijk deze emailing hier.

Enplus Architecten gaat passief

Enige jaren geleden bekwamen we op ons architectuurbureau al de titel “Energiebewust Architect”. We focussen ons eerder op isolatiegraad en isolatiekwaliteit, goed wetende dat luchtdichtheid belangrijker is dan speciale technieken.

Bekijk deze emailing hier.

Mijn huis, mijn architect 2010

Het laatste weekend van september zetten weer enkele bijzondere woningen over heel Vlaanderen en Brussel speciaal voor U hun deuren open. Ook dit jaar nemen wij deel met een kersvers project van ons architectuurbureau.

Bekijk deze emailing hier