Innovatie in de architectuur

Opbrengsteigendom Vesalius staat opnieuw in the picture! 
Ditmaal werd het nieuwbouwproject toegevoegd aan de nieuwe website van Wienerberger dat draait rond innovatie in de architectuur. 

Bekijk het artikel hier

"Een duurzaam opbrengsteigendom optrekken met verkoop- en verhuurbare units, vooral gericht op studenten: met die opdracht ging Enplus Architecten aan de slag. Door de minimale oppervlaktes die Stedenbouw Gent daarbij oplegt, waren een slim ruimtegebruik en optimale aansluiting op de buurpanden een must. Meer dan een beperking, betekende dit een uitdaging om te spelen met uitkragingen en uithollingen. Naast expressieve volumes hielp ook een minimale geveldikte om plaats te winnen.

Waarom Terca Pagus Grijs-Zwart?
Voor een maximaal aantal m2, een minimaal onderhoud en een goede isolatie liet het bureau gevelstrippen van zijn voorkeursteen – Pagus Grijs-Zwart – verzagen en verlijmen op de isolatieondergrond. Door hem in verschillende diktes te zagen, krijgt de grijszwarte gevelsteen extra textuur. De isolatieschil loopt gewoon door van gevel naar dakrand. Verticale gevelstenen accentueren het volumespel. Een creatieve keuze met een meerkost, die de eenvoudige uitvoering, de oppervlakte- én tijdswinst ruimschoots compenseren."