Woning 1903/DL

Blikvanger op de Gentse binnenring!

Deze rijwoning telde oorspronkelijk twee bouwlagen, waardoor ze atypisch tussen de hoge herenhuizen van de Vlaamsekaai ingesloten zat. Door het afbreken van de oude achterbouw en het toevoegen van een derde bouwlaag op de hoofdbouw, werd een lichtrijke, elegante woning gecreëerd. 

Binnenin worden split levels gebruikt om de leefruimtes, die zich deels op gelijkvloers en deels op eerste verdieping bevinden, te verbinden met elkaar. Zo behouden we vanuit de voorste kamer op eerste verdieping (zitruimte) een onbelemmerd zicht op de tuin achteraan. Ook krijgen de ouders zo hun eigen niveau (met ruime slaapkamer en doucheruimte), terwijl de kinderkamer (tevens met eigen sanitair) zich helemaal bovenaan bevindt. 

Aan de voorzijde is er prachtig zicht op de Schelde en het Keizerpark. Veel licht en groene zichten zorgen er dus voor dat deze woning, ondanks de naastliggende ringlaan van Gent, toch luchtig en rustig aanvoelt. Door de uitkragende zitbankramen te creëren in de voorgevel, ontstaan twee "tussenruimtes" die enerzijds onderdeel zijn van de zitruimte en kinderkamer, maar anderzijds boven de ringlaan uit hangen en volledige focus bieden om het groene Keizerpark.

De gele geveltegeltjes refereren op speelse wijze naar de geglazuurde stenen en tegels van de historische herenhuizen langsheen de Vlaamsekaai, maar ook naar de getegelde bekleding van het Keizerviaduct.