Woning 1208/ROY

GeraardsbergenBouwjaar 2013

De achterzijde van deze rijwoning was volledig volgebouwd met gestapelde bijgebouwen. Toch hebben we terug alle bruikbare m2 nodig, maar willen we ook buitenruimte. Het nadeel van de zeer hoge scheidingsmuren levert het voordeel van een omsloten dakterras. Op het einde van het perceel leiden zwevende betontreden naar dat terras: dat is onze eerste patio. Net na de hoofdbouw vangen we wel nog wat westerzon: hier voorzien we een patio met een verhoogde vloer zo- dat we een minder ingesloten gevoel krijgen.

Deze openheid wordt geaccentueerd door schuiframen op de hoek te laten openschuiven. Op dezelfde hoogte wordt er ook gekookt: de patiovloer wordt ook het betonnen kookeiland. Onder de patio's zitten bergkasten, die allemaal bekleed worden met staalplaat. Veel open ruimte, veel diepteperspectief en toch veel berging.