Woning 1429/VDB

De PinteBouwjaar 2017

De bestaande woning werd naar voren toe uitgebreid. De bestaande gevelsteen van de woning werd afgebroken en vervangen door isolatie met crepi of houten latjes. Deze houten latjes lopen door over de garagepoort naar het inkomgedeelte, en de achtergelegen patio. 

De patio doet dienst als scheidingsplek tussen wonen en werken en laat toe om in de woning binnen te komen in privésfeer waarbij er geen kwaliteit verloren gaat door het licht dat de patio doorlaat. De leefruimte, die ook nog licht uit de patio trekt, heeft zicht op de privétuin en staat diagonaal in verbinding met de keuken, dit zorgt voor een apart plekgevoel in beide ruimtes maar maakt dat de woning toch een open karakter krijgt. 

Doordat er in de privétuin geen uitzicht is op de praktijkruimte kan er in de werkruimte een open zicht gecreëerd worden naar de zijtuin, wat ook weer een apart plekgevoel oplevert. Op de bovenverdieping werd het hellende dak opgemetst tot een plat dak, hierdoor is er ruimte gemaakt voor 4 slaapkamers een badkamer en een ruime nachthal.