Woning 1716/DAE

Deze 'normale' rijwoning geven we achteraan alle licht en lucht, waar voorheen de keuken en badkamer de link met de verwilderde tuin verhinderden. De nieuwe aanbouw is volledig beglaasd: de tuin loopt rondom de nieuwe leefruimte.

Een risico van nieuw aanbouwen is het onaantrekkelijk maken van de hoofdbouw. Dat werd hier vermeden door de keuken in de middenplaats te voorzien. Het plafond werd een half verdiep hoger getild waardoor een vide werd gecreëerd met extra achtergevelraam.

De tuin is bij deze rijwoning breder dan de hoofdbouw. Het ontwerp brengt de groenzones ROND de nieuwe leefruimte waardoor je het gevoel krijgt dat de living in de tuin staat als een tuinpaviljoen.

De voorgevel in glazuurtegeltjes wordt als karakteristiek behouden en op smaak gebracht met een houten zitbankraam (met zicht op treurwilg) en een sokkel in groene marmer. Deze groene marmer laten we doorlopen tot binnen (in lavabotablet en keukenwerkblad) en vormt mee de groene draad doorheen het project.

Voor het stalen meubilair konden we rekenen op de samenwerking met Staalblauw.