WONING 1909/HIL

Dit jonge koppel kocht de oude woning van grootmoeder in een uniforme wijk in Zwevegem om er nieuw leven in te blazen.

De gezellige en karaktervolle sfeer van de voorgevel werd behouden, waardoor de woning ook na de verbouwing nog steeds aansluit met de omgeving. Binnenin wordt pas duidelijk hoe grondig de woning verbouwd werd! De achtergevel werd helemaal opgetrokken, er werd een grote leefruimte gecreëerd en zo ontstond ook een sterke connectie naar de prachtige achtertuin.

Door de combinatie van de zuidgerichte tuin enerzijds en grote glaspartijen in achtergevel anderzijds, moest er voldoende aandacht naar het wooncomfort gaan en het tegengaan van overhitting. Zo ontstond het idee van de betonnen portiek. In de zomer houdt deze structuur in zichtbeton (die van binnenin de leefruimte doorloopt naar buiten) de hoge, heetste zon buiten, terwijl in de winter de lagere zon nog steeds voldoende kan binnenvallen.

Er ging veel aandacht naar moderne, warme en tactiele materialen. Er werd gekozen voor een combinatie van zichtbeton (vloer, portiek, traptreden...) en hout. Deze zorgen ervoor dat de moderne woning nog steeds strak, maar nooit koud aanvoelt.