Woning 921/SPR

LochristiBouwjaar 2009

Deze amper 25 jaar oude woning kreeg door de nieuwe bewoners toch een volledig nieuwe invulling: alle binnenwanden werden verwijderd om meer open ruimte te creëren, dit zonder de footprint van de woning uit te breiden. De textuur van de veld-oven-gevelsteen werd nadrukkelijk behouden. Het nieuwe schrijnwerk is zwart geanodiseerd (mat aluminium) en leende zich ook mooi om rasters te maken als een filter voor deur, poort en wanden: textuur toevoegen. 

Vooral het bijbouwen van een exclusieve slaap-badkamer als een doos in een hellend dak levert de grootste bijdrage. De zwarte bolster aan de buitenkant blijkt binnenin clean-wit te zijn: witte gietvloer, vrijstaand bad, witte velours-gordijnen... De raamkaders werden zoveel mogelijk in vloer, wand en plafond weggewerkt om tot een extreem zuiver geheel te komen. Het zicht op de velden achteraan wordt zo poëtisch mooi.